Verificarea unei taieturi la 45 de grade

De fiecare data cand fac o taietura la 45 de grade simt nevoia ca trebuie sa-i fac o verificare, indiferent cata incredere am in unelte si in setarile facute. O metoda simpla este cea cu amplasarea muchiei oblice a echerului pe una dintre laturi. Din pacate, pentru ca partea care atinge muchia scandurii este foarte scurta, metoda nu da intotdeauna un rezultat corect.

Urmareste cele mai noi proiecte realizate in atelierul nostru si nu uitati sa va abonati la canalul nostru de YouTube. Cu siguranta veti descoperi idei ce va vor incanta privirea, si trucuri ce va vor usura munca:

Dulapior pentru baie, baza pentru lavoar, din MDF vopsit alb si lemn natur de frasin

Cea mai sigura metoda de verificare a unui unghi de 45 de grade este prin taierea a doua bucati de aceeasi dimensiune si potrivirea lor astfel incat sa formeze un unghi de 90 de grade. Coltul astfel creat se verifica cu ajutorul echerului. Atunci cand apar diferente, se pot face corecturi la setarile aparatelor.

doua bucati de lemn taiate la unghi de 45 de grade si un echer sunt necesare pentru verificarea corectitudinii taieturii
Pentru a verifica taietura la 45 grade avem nevoie de doua bucati taiate si un echer
se alatura cele doua bucati pana se ating cat mai bine una de cealalta
Am asezat cele doua bucati astfel incat sa se atinga cat mai bine
daca echerul se aseaza bine inseamna ca scandurile au fost taiate perfect la 45 de grade
Scandurile astfel asezate se vor verifica cu un echer. Daca echerul se aseaza bine, atunci taieturile la 45 grade sunt corecte

De ce este metoda foarte sigura? Pentru ca suprafata de contact intre echer si partile taiate este mult mai mare si pentru ca orice eroare de unghi se va dubla, fiind mult mai usor de observat. Asadar, in cazul efectuarii unor corectii, trebuie avut in vedere ca eroarea masurata este dubla (ambele scanduri vor avea acelasi tip de deviere).

Lasa un raspuns