Suport minimalist pentru hartie igienica

imaginea finala a suportului din lemn de fag, extrem de util intr-o baie mica de apartament

Pornind de la ideea suportului pentru 5 role de hartie igienica, astazi va prezentam si suportul, pentru o singura rola, cu care se potriveste.

Dintr-o bara de 1 m lungime se foloseste o bucata de 15.5 cm. Se taie drept la ambele capete. Este foarte important ca partea care se insurubeaza in perete sa fie taiata corect, in unghi de 90 grade, pentru ca altfel exista riscul sa nu se aseze perpendicular pe suprafata peretelui.

Mai departe sunt urmati aceiasi pasi (pe care ii voi prezenta in cateva poze) ca in cazul cuierului simplu din fag: se da gaura de 8 mm in centrul capatului barei, se insurubeaza o bucsa filetata (pe exterior are filet cu pas mare pentru insurubare in lemn, pe interior are filet metric, M6). In cazul in care bucsa nu se infileteaza complet, se poate indrepta la un slefuitor fix pana iese la fata lemnului. Dupa fixarea bucsei, se trece la finisarea celuilalt capat.

Spre deosebire de cuierul simplu, nu se fac santuri (la cuier acestea au rolul sa impiedice alunecarea obiectelor), ci se da o gaura la 13 cm de capatul care va fi insurubat in perete. Acolo se va introduce un diblu, care va fi folosit pe post de stopper (sa nu cada rola de hartie igienica).

Diblu din lemn, obtinut prin taierea unei bare de 1 m lungime si 8 mm diametru, slefuit in forma conica
Diblul din lemn obtinut dintr-o bucata de bara de 1 m lungime si 8 mm in diametru

Diblul a fost facut dintr-o bucata de 5.3 cm, taiata din bara de lemn de fag de 8 mm diametru. Diblul din fag a fost slefuit in forma conica cu marginile putin rotunjite, astfel incat sa poata intra cu usurinta in gaura de 8 mm.

Suportul a fost apoi colorat cu bait wenge pe baza de apa, iar diblul a fost colorat alb. Am aplicat si aici grund si lac pe baza de apa. Chiar daca suportul din fag este folosit in baie, unde umezeala este ridicata, daca grundul si lacul sunt aplicate corect, suportul va rezista cu brio umezelii.

suportul pentru o rola de hartie igienic, facut handmade din bara de 1 m si 30 mm in diametru, este montat cu gaura pentru stopper in pozitie verticala
Suportul pentru hartie igienica facut din bara de 30 mm in diametru
Suportul de hartie igienica facut din bara de 30 mm diametru, a fost montat pe peretele baii cu ajutorul unui prezon
Suportul din lemn a fost montat pe perete

Se monteaza la fel de usor ca si cuierul modular: se alege locul, se da gaura cu burghiul, se introduce diblul din plastic, se strange prezonul in gaura astfel incat sa ramana in afara doar filetul M6. Apoi se insurubeaza suportul astfel incat gaura pentru opritor sa fie in pozitie verticala. Pentru o instalare mai usoara si pentru a putea modifica pozitia pe viitor, este recomandabil ca fixarea sa se faca pe cantul dintre doua placi de faianta. In felul acesta se poate chitui la loc, fara a ramane urme, cum s-ar intampla in cazul gauririi placii de faianta pe suprafata acesteia.

Suportul de hartie igienica este montat pe perete!

Suportul din fag a fost montat pe peretele baii cu ajutorul unui diblu din plastic, unui prezon si a unei bucse filetate
Suportul a fost montat pe perete cu diblu de plastic, prezon si bucsa filetata

In curand vom face si raftul pentru prosoape, pentru ca tot setul sa fie gata.

Lasa un raspuns