Suport din fag pentru ghiveci

suportul de ghiveci finalizat

Este un model pe care l-am mai tot vazut pe internet si care mi-a placut foarte mult, dar asupra caruia mi-am pus si eu amprenta. Am combinat aspectul suportului cu un model de stand multimedia creat pentru un client la un moment dat. Am ales sa fac politele albe, iar picioarele wenge.

Nu am mai prezentat modul in care au fost facute cele doua blaturi de 4 cm grosime, pentru ca exista articol separat despre felul in care se face un panou. Am taiat doua bucati cu dimensiunea de 23/23 cm dintr-un blat mai mare. Le-am decupat din colturi niste patrate de 4/4 cm, pentru a prinde picioarele astfel incat suprafata politei superioare sa fie o combinatie de alb cu wenge si de fibra cu contrafibra.

doua blaturi groase de fag cu latura de 23 cm
Blaturile din lemn de fag decupate
picioarele suportului de lemn sunt facute din fag si au o grosime de 4 cm pe 4 cm
Picioarele suportului din lemn, pentru ghiveci

Picioarele au 80 cm lungime si 4/4 cm in sectiune. De obicei folosim demontabili pentru a prinde picioarele de blaturi, dar de data asta am ales sururuburi ca sa poata fi usor asamblat de catre oricine. Chiar daca sunt la vedere, fiind negre nu deranjeaza si sunt mai usor de potrivit.

Toate marginile picioarelor au fost tesite, la fel ca si cele ale politei, in felul acesta daca nu puteti sa taiati perfect colturile, sau daca piciorul nu este perfect, micile diferente vor fi mai ascunse. De asemenea, este foarte important sa fie macar putin tesite muchiile pentru ca lacul sa poata prinde pe toata suprafata lemnului, la un colt perfect drept lacul va crapa si se va curata, iar lemnul va fi afectat. Cu decupajele facute, am asamblat standul inainte de vopsire pentru a slefui micile diferente care au mai ramas.

stand pentru ghiveci pregatit de vopsire
O asamblare preliminare, inainte de slefuire, colorare si lacuire

Cu ajutorul slefuitorului orbital am corectat diferentele de la imbinarea picioarelor cu blaturile. Apoi le-am desfacut si am slefuit marginile exterioare, iar acum nu ne-a ramas decat sa-l coloram si sa-l lacuim.

Am tesit muchiile politelor, inclusiv pe partile decupate, unde vor fi prinse picioarele standului
Muchiile tesite ale politelor
elementele suportului din lemn de fag pentru flori sunt pregatite de asamblare
Cele doua blaturi sunt pregatite de asamblare

Trebuie acordata o mai mare atentie la capatul vizibil al picioarelor, care trebuie foarte bine slefuit fara a-i modifica forma, in caz contrar iesind diferente la suprafata politei de sus.

imbinarea intre picioare si blatul de sus
Detaliu cu imbinarea dintre blat si picioare

Polita de jos este foarte utila pentru reviste, carti, tablete, telefoane si alte maruntisuri care nu-si au locul in alta parte.

polita intermediara este ideala pentru maruntisuri
Polita intermediara a suportului pentru plante

Pentru ca pamantul de flori nu-mi placea cum arata, am fost la gramada de pietris, de unde am ales cateva pietricele albe pentru a le pune deasupra ghiveciului.

din pietris uzual se pot alege pietre de o singura culoare pentru un aspect deosebit
Gramada de pietris din care am selectat pietricelele decorative
suportul de ghiveci finalizat
Suportul pentru plante este gata

Iata ca una din plantele mele au scapat de coltii lacomi ai Nalei. Celelalte doua plante sunt cam ciufulite, dar in revenire.

floarea este destul de sus astfel incat sa nu ajunga cainele la ea
Nala nu mai ajunge la ghiveci
suportul de plante din fag privit de sus
O perspectiva de deasupra suportului

Lasa un raspuns