Sina din lemn pentru draperie si perdea

sinele din lemn se prind in suruburi pe tavan, astfel ca draperiile si perdelele vor acoperi in intregime peretele

Imi place foarte mult ideea de a combina o draperie simpla si o perdea care sa ofere spatiului interior pata de culoare necesara. In felul acesta avem parte si de intimitate si este si placuta zona geamului.

Totul bine si frumos pana aici. Dupa cateva cautari prin magazine am gasit ceea ce ne doream: perdelele si draperiile perfecte. O singura problema am avut: sa gasim sina care sa se potriveasca. Cum nu am reusit sa gasim, am cumparat 2 sine de plastic albe simple si de restul ne-am ocupat noi.

Am luat cele 2 sine de plastic si le-am imbracat in lemn (doua scanduri din lemn de fag, lipite in care am frezat doua canale de latimea si adancimea sinelor de plastic). Dupa slefuirea si tesirea muchiilor, am baituit lemnul in culoarea potrivita, palisandru, si le-am lacuit cu lac acrilic incolor pe baza de apa. Sinele au fost prinse in suruburi la locurile lor, avand grija ca suruburile sa iasa la fata cu sina de plastic. In felul acesta nu exista riscul agatarii calaretilor pentru sina, in suruburi. Apoi am prins sina dubla cu suruburi in tavan (dupa ce am taiat-o la lungimea necesara, am slefuit colorat si lacuit capetele).

Astfel iti poti crea propriul sistem de prindere si fixare a perdelelor si draperiilor, din tavan in podea, fara utilizarea unei masti de sina din pvc, ci din lemn.

Acum totul este asa cum trebuie.

sinele simple pentru perdele si draperii sunt mascate cu lemn masiv de fag sau stejar
Sinele cumparate sunt mascate cu lemn de fag
sinele din lemn se prind in suruburi pe tavan, astfel ca draperiile si perdelele vor acoperi in intregime peretele
Sinele se monteaza pe tavan, acoperind integral peretele
perdelele si draperiile se prind in doua canale simple incastrate in lemn
Perdelele si draperiile se prind in canalele incastrate in lemn
un aspect placut si cald determinat de aplicarea pe tavan a sinelor simple incastrate in lemnul masiv de fag
Sinele simple imbracate in lemnul de fag, ofera caldura spatiului interior

Lasa un raspuns