Rafturi din lemn pentru condimente

organizarea borcanelor de condimente pe rafutri diy din lemn masiv

Astazi va propun un proiect simplu pentru organizarea condimentelor in bucatarie. Materialul folosit este, si de data aceasta, lemnul.

Rafturile pentru condimente sunt extrem de utile, avand doua mari avantaje: toate borcanele isi au locul lor si iti vor fi la indemana in orice moment. Daca tii cont si de faptul ca lemnul are o mare proprietate, aceea de a transforma spatiul intr-un loc calduros, ai putea spune ca este inca un motiv pentru care ai putea alege o astfel de solutie pentru organizarea condimentelor din bucatarie.

fibra lemnului de fag vizibila pentru infrumusetarea rafturilor diy de condimente
Fibra lemnului este evidentiata cu ajutorul baitului pe baza de apa

Pentru acest proiect aveti nevoie de 2 scanduri: una de 10 cm latime (care va fi insurubata in perete) si una de 7 cm (care va fi polita pe care vor fi aranjate borcanele de condimente). Poti alege orice esenta doresti, rezultatul fiind cu siguranta spectaculos. Te poti juca si cu dimensiunile, asta si in functie de recipientele pe care le vei aseza pe rafturi.

Am cautat 2 scanduri de fag de 1 m lungime, cu un model cat mai frumos. Am slefuit fiecare scandura pe toate fetele si am tesit toate muchiile (o bucata de lemn cu muchiile tesite are un aspect mult mai ingrijit). Le-am taiat in bucati de 30 cm lungime, apoi am slefuit capetele pe contrafibra si am tesit si muchiile capetelor.

Cand am terminat de finisat cum trebuie toate bucatile, le-am colorat cu bait pe baza de apa: alb (pentru un raft) si wenge (pentru celelalte doua). Si desigur, le-am protejat cu grund si lac incolor pe baza de apa (nici de data asta nu am sarit peste slefuirile intermediare).

lemnul masiv de fag folosit pentru rafturi de condimente realizate diy
Micile rafturi pentru condimente au fost montate
raft din lemn masiv colorat alb cu bait pe baza de apa, pentru organizarea comdimentelor in bucatarie
Unul dintre rafturi a fost colorat cu bait alb pe baza de apa

Dupa colorare si lacuire, a urmat asamblarea si montarea lor. Am prins cu suruburi politele de 7 cm la mijlocul bucatilor de lemn de 10 cm care se vor monta pe perete. Nu este nevoie de o prindere mai puternica, gen lipici sau imbinari complicate, pentru ca greutatea borcanaselor de condimente nu este foarte mare.

Pentru montaj, am dat gauri in scandurile care se vor prinde pe perete si am adancit gaurile astfel incat capul surubului sa ajunga la fata cu lemnul. Daca ies in afara, incurca in momentul aranjarii borcanelor de condimente si strica estetica rafturilor.

organizarea borcanelor de condimente pe rafutri diy din lemn masiv
Borcanele cu condimente pot fi organizate foarte usor
o idee diy din lemn masiv de organizarea a condimentelor in bucatarie
Rafturile se monteaza pe perete cu suruburi

Am stabilit locul in care trebuie montate rafturile, am marcat locurile pentru suruburi cu o mina de creion, am dat gaurile pentru dibluri si apoi am montat rafturile pe pozitie.

Avantajele acestui tip de organizare sunt ca poti face oricate rafturi doresti, poti sa le colorezi cum doresti (le poti lasa natur daca se potrivesc mai bine in bucatarie), le poti face la ce dimensiuni doresti. Ti le poti face singur, la comanda, in regim diy :).

Cam asa ne-au iesit noua.

rafturi din lemn masiv pentru organizarea in bucatarie a borcanelor de condimente de la ikea
Combinatie de bait pe baza de apa maro si alb

Lasa un raspuns