Pentru ca imi ramasese o bucata de lemn de constructii de la fabricarea rafturilor din lemn de constructii de aici, am zis sa o folosesc la ceva ca altfel mai mult ma incurca.

Mi-am amintit de niste idei vazute pe net mai demult si am pornit la drum.
1. Am taiat bucata in doua pentru ca era prea mare. Initial am vrut sa le fac egale, apoi am decis ca inegale ar arata mai bine.

2. Am slefuit toate fetele, iar colturile le-am rotunjit fara sa acord o prea mare atentie pentru a pastra un aspect rustic.


3. Am dat gaurile cu ajutorul masinii de gaurit de banc. Pot fi date si cu masina de gaurit normala, dar asa am fost sigur ca vor fi perpendiculare iar creioanele vor sta frumos in suporturi. Am preferat sa nu urmaresc un model, sa nu merg pe ideea de gauri distribuite uniform. Asa ca unde s-a nimerit, acolo am gaurit. Suportul inalt are 24 de gauri, iar cel mic are 18 gauri.


4. Dupa ce l-am suflat bine cu aer comprimat, ca sa iasa toate resturile din gauri, am slefuit din nou partea gaurita, pentru a elimina aschiile rezultate in urma gauririi.

5. Suportul era gata, mai avea nevoie doar de un finisaj. Ca si la polita din lemn de constructii, am preferat sa nu-l baituiesc pentru ca imi plac diferentele de culoare date de chinul prin care a trecut lemnul folosit la constructii. Asa ca am trecut direct la impregnant anti-mucegai si anti-cari, iar apoi am finisat cele doua suporturi cu lac mat pe baza de apa.

Creioanele se potrivesc perfect in suport, nu intra nici greu dar nici nu sunt prea largi astfel incat sa stea stramb. Aici m-a ajutat si lemnul de brad: in gauri se pot vedea niste striatii de la gaurire.



