Mobila de baie din lemn masiv – idei creative

dulapior de baie din stejar masiv cu polite pentru produsecosmetice

Mobila de baie din lemn masiv a inceput din ce in ce mai mult sa castige teren in fata altor materiale cum ar fi PAL-ul. De ce? Ideea e foarte simpla: in ciuda faptului ca lemnul variaza foarte mult din cauza umiditatii, totusi mobila din lemn este mai usor de intretinut decat mobilierul din PAL, care odata ce s-a “umflat” din cauza umiditatii, nu mai poate fi adus la forma initiala, cu atat mai mult cu cat canturile se dezlipesc.

Pe langa aspectul practic, mai apare si aspectul vizual. Mobilierul din lemn aduce mai multa caldura oricarui spatiu, decat orice alt material folosit. Acelasi lucru se intampla si in cazul unei bai.

Chiar daca pretul este mai mare comparativ cu piesele de mobilier din PAL, diferenta se justifica in timp. Indiferent cat de mult “lucreaza” in timp, lemnul poate fi adus la forma initiala fara prea mare efort.

Am selectat cateva idei de mobila de baie, unele pe care le-am facut noi de-a lungul timpului, altele pe care le consider interesante si demne de luat in considerare in cazul amenajarii unei bai. Sper ca acest articol sa fie util persoanelor care sunt in cautarea unor idei de mobilier pentru amenajarea baii:

Dulap din MDF vopsit cu picioare din lemn

Acest dulap din MDF vopsit, este o piese de mobilier foarte simplu realizat inclusiv in regim DIY. Corpul dulapului este realizat din MDF vopsit cu vopsea alba, la fel si cele doua usi care se deschid in lateral, lasand un spatiu suficient de generos pentru solutiile de curatenie folosite in baie. Decupajul din placa superioara a dulapului permite ocolirea tevii de scurgere. Pentru cei interesati de un model asemanator, as sublinia ca il puteti realiza la o inaltime suficient de mare, astfel incat sa acopere intreaga teava. Pe de alta parte, in felul acesta, exista loc de depozitare si pe placa superioara a dulapului.

Ceea ce face ca acest dulap sa iasa putin din tiparele clasice, sunt cele doua picioare din lemn. Sunt de fapt doua rame din frasin dublustratificat, fixate cu suruburi de corpul din MDF. Suruburile sunt fixate dinspre interiorul dulapului inspre exterior. In felul acesta nu raman vizibile, iar fixarea mecanica este si sigura si rezistenta. Finisajul ramelor a fost realizat cu ulei, iar al corpului din MDF, cu grund si vopsea alba poliuretanica.

dulap baza pentru lavoar din MDF vopsit, cu picioare din lemn masiv de frasin
Dulap de baie cu 2 usi, din MDF vopsit, cu picioare din frasin finisat cu ulei – Fideco

Mobila de baie din MDF cu 4 sertare si blat din stejar

Acest dulap din MDF se incadreaza perfect la capitolul mobila de baie creativa. Corpul a fost realizat integral din MDF vopsit, inclusiv cele 4 sertare (vopsite cu vopsea alba) si fronturile de sertare. Cele doua sertare de sus au o forma deosebita pentru a ascunde tevile de scurgere. Fundurile de sertare sunt mai mari pentru a impiedica scaparea diverselor obiecte in spate. Totodata, pot fi folosite pe post de sertare ascunse.

mobilierul de baie cu sertare din MDF vopsit cu forma deosebita pentur ocolirea tevilor de scurgere
Sertarele dulapului de baie cu forma deosebita pentru ocolirea tevilor de scurgere – Fideco

Fronturile de sertare sunt din MDF cu manere frezate in cant. Blatul cu decupajul pentru lavoar a fost realizat din lamela continua de stejar de 4 cm grosime. Daca pana la acest proiect, la mobila de baie am combinat MDF alb cu stejar fie natur fie colorat cu bait, de data aceasta am combinat MDF verde cu stejar natur. Combinatia este cat se poate de reusita, dar evident, ca sa arate bine intr-o baie este important si restul amenajarii!

dulap pentru lavoar din MDF vopsit, cu blat din stejar de 4 cm grosime
Dulap cu 4 sertare si fete de sertare din MDF vopsit, cu blat din stejar masiv – Fideco

Dulapior din MDF vopsit cu blat din stejar

O varianta diferita, dar tot pentru nise inguste din bai mici, este acest dulapior realizat din MDF vopsit, cu blat din stejar. Corpul, sertarele si fronturile de sertare au fost realizate integral din MDF, finisat cu grund si vopsea poliuretanica, iar blatul, din lamela continua de stejar de 3 cm grosime, colorat cu bait pe baza de apa si finisat cu grund si lac poliuretanic. Culoarea baitului (crem albicios) a fost obtinuta prin amestecarea mai multor nuante cu bait alb. A fost o intreaga aventura obtinerea nuantei potrivite. In general, cand vrem sa obtinem o anumita nuanta, combinam diferite culori de bait cu seringa pana obtinem nuanta. Pe parcurs notam cantitatile folosite din fiecare culoare pentru a retine formula folosita. In caz ca mai avem nevoie, o putem reproduce cu usurinta.

dulap din MDF baza pentru lavoar cu blat din stejar de 4 cm grosime
Dulap pentru lavoar cu doua sertare si blat din stejar colorat cu bait, finisat cu lac poliuretanic – Fideco

Portprosop din lemn masiv de frasin

Un portprosop este util intotdeauna intr-o baie. Acest model a fost facut in atelierul nostru, din lemn de frasin dublustratificat. Mai multe detalii gasiti in articolul de prezentare a etapelor parcurse in realizarea lui. Ideea in sine poate fi luata in considerare in cazul in care iti amenajezi baia. Finisajul suportului de prosoape este realizat cu ulei si se potriveste perfect cu modelul de dulapior cu picioare din lemn, descris mai sus.

suport din lemn masiv pentru prosoape, finisat cu ulei
Suport pentur prosoape din lemn masiv de frasin finisat cu ulei – Fideco

Mobila de baie din MDF cu fronturi de sertare si blat din stejar masiv

O alta idee, in cazul in care iti amenajezi baia, este acest dulap cu corp din MDF vopsit alb, cu doua sertare foarte late (cu adancime mai mica decat adancimea dulapului, pentru ocolirea tevilor de scurgere) cu fronturi din stejar si blat din lamela continua de stejar. Combinatia de MDF alb si stejar colorat cu bait rosiatic este absolut minunata. Culoarea a fost obtinuta prin aceeasi metoda de combinare a diferitelor culori de baituri. Colturile de jos sunt rotunjite printr-o metoda pe care am descris-o foarte bine cand am realizat setul de noptiere albe cu fronturi din stejar. Este o idee de luat in considerare pentru amenajarea unei bai mari. De asemenea, modelul este potrivit pentru lavoare mari cu montaj pe blat.

mobilier de baie din MDF cu blat din stejar de 4 cm grosime, si fete de sertare din stejar
Mobilier de baie din MDF vopsit, cu fronturi de sertare si blat din stejar masiv colorat cu bait- Fideco

Dulap de baie incastrat in nisa, din stejar colorat cu bait pe baza de apa

Pentru nise, in baie, un dulap din stejar este perfect pentru produsele cosmetice. Acesta este un proiect executat de noi, de aceea va putem da cateva sfaturi. Daca nisa nu are peretii perfect perpendiculari:

dulap incastrat din lemn masiv de stejar pentur nisa in baie
Dulap incastrat in nisa baii, din stejar colorat cu bait- Fideco

Dulapior pentru produse cosmetice, din stejar masiv

Un dulapior pentru produse cosmetice, din stejar masiv este o piesa de mobilier de baie de nelipsit. Dulapiorul a fost realizat din panouri de stejar de 18 mm grosime, are 2 usi cu manere frezate in forma de cerc si o polita deschisa. Panourile au fost colorate cu bait pe baza de apa si finisate cu grund si lac poliuretanic. Toate muchiile au fost tesite pentru a evita riscul de crapare a lacului.

dulapior de baie din stejar masiv cu polite pentru produsecosmetice
Dulap de baie din stejar masiv – Fideco

Dulapior de baie, din stejar cu bara pentru prosoape

O varianta mai complexa a modelului de mai sus este acest dulapior, tot din stejar, cu bara pentru prosoape. La fel ca si cel de mai sus are cu totul 3 polite pentru organizarea produselor cosmetice, dintre care doua ascunse cu usi si una deschisa, si suplimentar are bara pentru prosoape. Bara este realizata dintr-o bagheta de stejar, rotunjita pe colturi, astfel ca in sectiune are forma ovala. Ne-a placut mai mult varianta asta decat aceea cu bagheta rotunda cumparata din magazin.

dulapior de baie din stejar masiv cu usi, polita si bara pentru prosoape
Dulapior de baie cu portprosop – Fideco

Lasa un raspuns