Maner din lemn de frasin

maner realizat din lemn de frasin, pentru a se potrivi cu fetele de sertar ale masutei de toaleta

Este destul de greu sa gasesti in magazine cate un model de maner din lemn potrivit pentru fiecare tip de sertar pe care il faci sau pentru fiecare material din care este realizat frontul sertarului. Dar, daca iti folosesti putin imaginatia si creativitatea, iti poti face tu singur modelul pe care ti-l doresti.

Asa am facut noi. Dupa manerul pentru corpuri de bucatarie si cel pentru dulapul pentru piese lego, acum avem nevoie de unul pentru masuta de toaleta.

Urmariti si alte proiecte video pe canalul nostru de YouTube. Nu uitati sa va abonati, sa fiti la curent cu ultimele idei creative filmate in micul nostru atelier:

Mobilier de baie din MDF vopsit si lemn de frasin

Cum am ajuns sa il facem asa, este destul de simplu. Ca multe alte lucruri facute de noi, am pornit de la cateva conditii pe care trebuia sa le indeplineasca acest model de maner din lemn:

  • sa fie micut (pentru ca sertarele erau mici),
  • sa fie dreptunghiular (nu s-ar fi potrivit nici rotund, nici patrat) pentru a se potrivi cu masuta de toaleta cu blat lung, dar ingust,
  • sa se poata trage usor cu mana si
  • sa aiba un aspect elegant, ca doar era vorab vorba de o masuta de toaleta.

Pornind de la toate aceste caracteristici, am ajuns la concluzia ca putem folosi o rigla din acelasi material cu masuta de toaleta, adica lemn de frasin, de 2 cm pe 2 cm in sectiune. Pentru ca manerele sunt foarte mici pentru a fi frezate dupa taierea la dimensiune, am frezat mai intai canalul de 8 mm latime si 5 mm adancime pe toata lungimea baghetei cu un cap de frezare cu rulment de copiere. Abia apoi am taiat cele 2 bucati de 3 cm lungime. Asa arata cele doua manere din lemn de frasin, neslefuite.

Bucatile de scandura frezata care asteapta sa fie slefuite, colorate cu bait pe baza de apa si apoi lacuite
Manere nefinisate din lemn de frasin

Dupa taiere, am slefuit cu grija fata manerului, capetele unde se vedeau urmele de circular (le-am slefuit pana au disparut complet toate urmele) si am slefuit si muchiile canalelor frezate. Fiecare muchie taioasa a fost slefuita cu o coala de smirghel de granulatie 120, astfel ca muchiile au iesit putin rotunjite (nu sunt nici tesite, manerele fiind prea mici pentru tesituri, dar nici ascutite, in cazul acesta fiind foarte taioase).

Le-am colorat cu bait wenge pe baza de apa (in ton cu blatul wenge al masutei de toaleta) si apoi le-am lacuit cu lac incolor.

dupa ce am colorat si lacuit manerul din frasin a fost montat pe fata de sertar facuta la randul ei din lemn de frasin
Manerul din frasin dupa colorare, lacuire si montare pe fata de sertar

Au fost apoi montate pe fetele de sertar din frasin natur.

manerele din lemn de frasin au fost montate si se asorteaza perfect cu blatul din frasin colorat cu acelasi bait wenge pe baza de apa
Cele doua manere montate pe fetele de sertar ale masutei de toaleta

Si acum, o imagine de ansamblu cu masuta de toaleta!

manerele din frasin se potrivesc cu masuta de toaleta creata special pentru holuri mici si inguste de apartament
Masuta de toaleta realizata din lemn masiv, cu doua sertare si spatiu pentru cateva perechi de pantofi

Lasa un raspuns