Lustra din lemn de fag

Am incercat de nenumarate ori sa facem lampi, aplice, veioze si alte corpuri de iluminat.

Din greseala (da, din greseala), punand resturi de scandurele unele peste altele, am reusit sa obtinem acest corp minunat.

Lustra din lemn de fag a fost facuta din resturi de baghete aranjate haotic
Lustra din baghete de fag asezate aleatoriu
Baghetele de fag au avut aceeasi grosime si latime
Baghetelor de fag au avut aceeasi dimensiune pentru a fi potrivite usor

Nu ne-am gandit ca ar putea fi atat de admirat, cu atat mai mult atat de cumparat. Ba mai mult, initial am crezut ca poate fi folosit doar pentru un holisor de dimensiuni reduse, caruia ii putea da un aer foarte intim datorita umbrelor deosebite.

Totodata, aceste corpuri de iluminat sunt deosebite datorita folosirii cablurilor electrice textile colorate in functie de preferintele fiecaruia.

Dupa cateva comenzi am ajuns sa realizam ca poate fi folosit in mult mai multe ipostaze, ca de exemplu, in set de 3, pentru iluminarea unei insule de bucatarie:

Lustrele din resturi de lemn de fag au fost colorate cu bait wenge pe baza de apasi si le-au fost montate cablu electric textil alb si dulie alba
Setul de trei lustre din fag pentru iluminarea unei insule de bucatarie
Imaginea cu setul de lustre montat deasupra insulei de bucatarie
Setul de trei lustre din lemn de fag montate deasupra insulei de bucatarie

Versiunea mai mare a lustrei, cea de 23 cm x 23 cm x 23 cm a mers de minune deasupra scarilor. Este de apreciat si mesterul care a facut montajul, a reusit sa faca o prindere deosebita pe tavanul oblic al scarilor:

un model de lustra cu baghete lipite haotic montata pe tavanul oblic al casei scarilor
Lustra din fag de dimensiune mai mare montata pe tavanul oblic al scarilor

Intre timp am reusit sa facem poze in timpul productiei unor lustre din lemn masiv asemanatoare cu acestea (doua modele diferite, dar aceleasi baghete magice), doar materialul este diferit fiind vorba de lemn de frasin si finisajul final: nu au fost colorate cu bait pe baza de apa, ci au fost vopsite cu doua straturi de vopsea pe baza de apa.

5 Comments on “Lustra din lemn de fag”

 1. Salut, Arata foarte bine lustra din lemn! Ma gandesc sa imi confectionez si eu una avand in vedere ca imi place sa bricolez din cand in cand.
  Imi poti spune te rog ce grosimi are lemnul de fag folosit in pimul model de lustra?

  Spor la treaba!

  1. Salut! Nu mai știu sigur, dar parca erau 20/23 mm în secțiune. Chiar daca nu sunt exact astea dimensiunile, atâta timp cât se apropie ar trebui sa iasă bine.
   Îți recomand să începi lipirea de jos în sus, astfel încât să le asiguri și cu câte un șurub, pentru că fagul lucrează destul de mult la variații de umiditate. Având în vedere că acolo va sta un bec încins, exista riscul sa se dezlipească, fara o prindere mecanică suplimentară.
   Deasemenea, ar fi bine sa ai grijă să fie aliniate la interior, pentru că afară le mai poți șlefui, dar înăuntru este foarte greu.

Lasa un raspuns