Laptop – tabla de scris cu creta

jucarie educativa simpla

Se stie ca nu este tocmai un lucru foarte sanatos si util pentru copii sa stea prea mult in fata calculatorului, de aceea am venit cu ideea de a-i oferi ocazia sa stea cat doreste in fata unui laptop. La fel ca un laptop adevarat, are functie de undo, sub forma unui buretel: deseneaza – sterge, greseste – sterge, nu e perfect – sterge, e perfect – sterge si tot asa. Exista foarte multe modele de tabla de scris cu creta, dar noi am ales aceasta varianta, mai simpatica si deosebita, a carei realizare nu este prea complicata.

Am cumparat din Leroy Merlin un panou de brad pe care l-am taiat in doua bucati de 35 cm * 25 cm.

placile incleiate din lemn de brad de la magazinele de bricolaj folosite pentru a crea un laptop de jucarie
Doua panouri din lemn de brad

Am smirgheluit suprafetele (ca doar nu putea sa fie finisat bine), am tesit muchiile interioare, iar muchiile exterioare au fost rotunjite ca sa aiba un aspect mai finut.

am slefuit fetele celor doua panouri din lemn de brad si le-am rotunjit marginile pentru ca era vorba de o jucarie pana la urma
Cele doua panouri de brad au fost slefuite

Dupa ce am aplicat un strat de grund (pentru ca lemnul sa fie protejat) am trasat conturul desenului de pe spate, al ecranului, al tastaturii si al touchpad-ului. Apoi le-am vopsit manual cu vopsea pe baza de apa speciala pentru tabla de scris.

Desi nu e tocmai corect, am folosit Capsuna, binecunoscuta ca simbol al calitatii si inovatiei in domeniul laptop-urilor din lemn.

Diagonala de 15 inch a ecranului este destul de mare incat sa ai spatiu sa te desfasori, pastrand totusi intreg ansamblul la niste dimensiuni rezonabile.

sigla de pe spatele laptop-ului de jucarie din lemn de brad este o capsuna
Sigla laptop-ului nostru de jucarie
ecranul de 15 inch al laptopului de jucarie
Laptop-ul nostru de jucarie are un ecran de 15 inch

Am aplicat apoi 2 straturi de lac incolor pe toata suprafata lemnului mai putin pe zonele de scris cu creta si am prins cele 2 placi intre ele cu 2 balamale.

Un alt mare avantaj este durata dintre doua incarcari, practic nelimitata. De fapt, nu ai cum sa masori asa ceva, pentru ca nu ai nevoie de nici o incarcare pe toata durata de viata a laptopului.

laptop de jucarie vopsit cu vopsea speciala pentru tabla de scris este un proiect DYI care merita incarcat cu copiii
Laptopul nostru de jucarie a fost vopsit cu vopsea neagra pentru a se putea scrie cu creta

Pentru ca nu statea decat inchis sau complet deschis, am dat o gaura in spate pentru un diblu din lemn ca sa poata fi partial deschis si astfel folosit cu usurinta.

dispozitivul special pentru mentinerea unghiului ecranului jucariei din lemn
Un diblu de lemn este folosit pentru mentinerea unghiului ecranului

Acum nu mai avem nevoie decat de o cutie mai mare de creta. Creta pe care o aveam in casa s-a consumat imediat.

jucarie educativa simpla facuta din doua panouri din lemn de brad si putina vopsea neagra pentru tabla de scris poate fi incadrat in categoria micilor proiecte DIY de realizat cu copiii
Am transformat doua panouri din lemn intr-o placuta jucarie educativa
laptopul din lemn este o jucarie ce dezvolta inteligenta copiilor atunci cand este folosit si creativitatea atunci cand il fabrici impreuna cu ei
Distractie si creativitate cu o jucarie simpla din lemn

Descopera si ale idei de jucarii educative din lemn masiv, pe care fie le poti confectiona singur, fie le poti cumpara, in cazul in care nu ai spatiul sau uneltele necesare sa le construiesti.

Lasa un raspuns