Jucarii din lemn masiv natur sau colorat

Ce cadou mai frumos poti face unui copil, cadou care sa imbine joaca si dezvoltarea unor abilitati, decat o jucarie sau seturi de jucarii educative din lemn? Fie ca sunt confectionate din lemn natur sau din lemn colorat (cu bait sau cu vopsea ecologica) acestea vor fi intotdeauna alese in fata altor tipuri de jucarii.

Seturile sau jucariile din lemn natur, au un avantaj suplimentar pentru ca pot fi vopsite sau colorate in culorile preferate, o activitate atractiva ce poate fi realizata impreuna cu copii.

Am realizat o selectie de jucarii educative Montessori, jucarii ce cu siguranta vor fi iubite de copii vostri:

Tabla de scris cu creta, cu forma de laptop

Tabla de scris cu creta, cu forma de laptop, este o varianta mai atractiva pentru clasicele table de scris. Copilul poate desena sau scrie, poate sterge si apoi o poate lua de la capat. Este o varianta in care il poti lasa linistit in fata calculatorului, ore in sir, fara a-i face rau, ba dimpotriva dezvoltandu-i creativitatea si inventivitatea. Aceste jucarii educative sunt foarte usor de realizat, daca iti plac proiectele DIY. Sunt necesare doua panouri mici de brad, 2 balamale, vopsea tabla de scris, scoci si multa creta colorata.

laptop din brad pentru copii, cu ecran tabla de scris cu creta
Jucarie educativa – laptop din lemn, tabla de scris – Fideco

Cuburi din lemn natur de diferite dimensiuni

Cuburile din lemn natur sunt necesare pentru dezvoltarea copiilor. Aceste jucarii clasice din lemn ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii fine, imaginatiei, creativitatii, indemanarii si dexteritatii. Cuburile au diferite dimensiuni si pot fi combinate in asa fel incat sa poata fi obtinute constructii cat mai diferite. Daca va plac proiectele DIY, puteti realiza singuri cuburi din lemn, din baghete de fag, stejar sau alte esente in functie de preferinte, urmand pasii descrisi in articol.

cuburi natur din lemn masiv de fag, pentru constructii diverse
Cuburi pentru construit, din lemn natur de fag, de diferite dimensiuni – Fideco

Cuburi pentru copii, colorate cu bait si finisate cu lac acrilic incolor

O alta varianta a acestor jucarii educative, sunt cuburile colorate din lemn de fag. Noi am ales varianta colorarii cuburilor cu baituri pe baza de apa in diferite culori, alegand un finisaj final cu grund si lac incolor pe baza de apa. Comparativ cu vopselele, baiturile colorate pastreaza vizibila fibra lemnului, Combinand baiturile puteti obtine orice culoare doriti, si astfel copiii pot invata culorile foarte usor intr-o maniera foarte placuta.

cuburi Montessori pentru construit, din lemn masiv de fag, colorate cu baituri pe baza de apa, finisate cu grund si lac incolor acrilic, potrivite pentru copii
Cuburi colorate Montessori, colorate cu bait pe baza de apa, finisate cu lac acrilic incolor – Fideco

Zaruri din lemn de brad, de dimensiuni mari

Transforma bord game-urile in jocuri foarte palpitante sau creeaza noi jocuri, folosind aceste zaruri din lemn de dimensiuni foarte mari. Sunt foarte simpatice si distractive, iar copiii vor fi extraordinar de incantati sa le arunce. Fiind realizate din lemn de brad, lemn de esenta moale, nu sunt nici foarte grele, nici foarte usoare, si au muchiile tesite, astfel incat sa nu existe riscul sa se loveasca.

zaruri uriase pentru copii, colorate cu bait pe baza de apa, lacuri acrilice si vopsea pe baza de apa
Zaruri uriase, jucarii pentru copii – Fideco

Lasa un raspuns