Glaf din lemn de fag

glaf din lemn de fag, lac acrilic lucios

Glaf din lemn de fag, grosime de 18 mm. Grosime aparenta este de 3 cm, datorita muchiei pronuntate care acopera eventualele imperfectiuni ale zidului. Eu recomand ca glafurile din lemn sa fie montate prin lipire cu spuma poliuretanica. Spuma ofera o aderenta foarte buna, dar permite lemnului sa “lucreze” fara a crapa, fiind foarte flexibila.

Panoul din care este confectionat glaful este cu lamela continua, nu din bucati de 50 cm lungime imbinate in dinti. Astfel se pastreaza desenul unic al fiecarei scanduri pe toata lungimea glafului. Lungimea maxima la care poate fi realizat este de 2 m, iar, la comanda, pana la 2.5 – 3 m lungime.

Finisajul ales a fost, ca in majoritatea cazurilor, un lac pe baza de apa. Lacul este special pentru parchet, oferind astfel o rezistenta mai mare glafului, pentru ca exista riscul sa fie zgariat in cazul in care se pun, de exemplu, ghivece de flori la geam. Baitul este culoare stejar, aplicat in 2 straturi pentru ca era destul de slaba culoarea.

Glaful din imagine este de 25 cm latime, dar se poate face de orice latime. Din pacate nu am poze cu glaful montat, ci doar asezat pe circular:

glaf din lemn de fag, lac acrilic lucios
Glaful din fag, finisat cu lac acrilic lucios
glaf din fag, lungime pana la 2.5 m
Fibra lemnului de fag evidentiata cu bait pe baza de apa
glaf din fag cu muchie de 3 cm
Muchia glafului, de 3 cm grosime, a fost rotunjita
glaf din fag cu lamela continua
Glaful din fag a fost facut din lamela continua
glaf din lemn de fag, culoare stejar
Glaful de fag a fost colorat cu bait stejar pe baza de apa

Lasa un raspuns