Gardul viu minune dupa 1 an

dupa 1 an de la plantare, s-a acoperit aproape in intregime gardul din plasa cu lastari din gardul viu minune

Info: Toata povestea gardului minune o gasiti, in mai multe etape, aici: Gardul viu minune – Incercarea de infiintare a unui gard viu, cu poze si detalii la fiecare etapa

Info 2: Pentru ca producatorii de la care am achizitionat noi puietii de gard viu minune nu mai comercializeaza acest produs, am cautat pentru dvs. un alt furnizor de puieti: Ulmul de turkestan.

Dupa un an gardul nostru a ajuns la inaltimea de 1,5 m. Desi a fost plantat in 2 randuri la distanta de 20 cm intre fire, totusi au fost cateva care nu s-au prins, astfel ca au ramas cateva spatii, nu foarte mari, dar mai golase. Le-am completat in toamna cu cateva fire ramase din cele cumparate, pe care le plantasem intr-un alt loc, pastrate special pentru astfel de situatii.

Primavara asta a fost destul de ploioasa, asa ca nu a fost nevoie sa il udam, deci din punctul asta de vedere i-a mers foarte bine. In schimb, i-am administrat ingrasamant si l-am mai tuns putin pentru ca iesise destul de mult prin gard si era putin cam stufos. In felul asta i-am usurat bifurcarea si s-a indesit si mai mult.

cresterea este intr-adevar fantastica, astfel ca dupa un an gardul viu minune a ajuns la inaltimea de 1,5 metri
Gardul viu minune a ajuns la 1,5 metri inaltime, dupa un an
dupa doar 2 saptamani de la tundere, gardul format din ulm de turkestan s-a indesit foarte mult
Gardul viu s-a indesit dupa doua saptamani de la taiere

La momentul la care am facut pozele era deja tuns de 2-3 saptamani. Intre timp a mai crescut. Dupa ce i-am dat ingrasamant efectul a fost vizibil: a inceput sa creasca mult mai repede si sa se indeseasca foarte mult. Si inca o foarte mare diferenta remarcata (dupa administrarea ingrasamantului) este ca frunzele si-au schimbat culoarea: verdele deschis s-a transformat in verde inchis. Din ce am inteles, este culoarea pe care o are o planta viguroasa si sanatoasa.

dupa 1 an de la plantarea ulmului de turkestan, gardul viu minune a crescut foarte mult, s-a indesit si a prins o culoare foarte inchisa
Frunzele si-au schimbat culoarea, in verde inchis

A crescut foarte mult si in afara gardului formand un perete viu, verde, astfel ca in unele zone deja nu se mai vede plasa.

dupa 1 an de la plantare, s-a acoperit aproape in intregime gardul din plasa cu lastari din gardul viu minune
Ramurile gardului acopera in intregime plasa gardului
indesindu-se foarte mult, si crescand 1 metru fata de anul trecut, gardul viu minune a inceput sa acopere la exterior plasa gardului
La exterior, s-a format un perete viu

Asteptam pana in toamna. Ar trebui sa acopere in intregime gardul din plasa. Dar, mai e mult de lucru: udare permanenta si din cand in cand ingrasamant pentru ca resursele de substante din pamant se epuizeaza.

Pana atunci sper sa fie gata si poarta din fier placata cu lemn. Combinatia de lemn si gard viu merita tot efortul.

Revenim cu detalii!

Afla cum sa montezi un sistem subteran de irigare pentru gazon:

Montarea unui sistem subteran de irigare pentru gazon

Lasa un raspuns