La pachet cu mobilierul din MDF vopsit, cu blat din stejar de 4 cm grosime si sertare cu fronturi din stejar de 2 cm, a venit si acest mic dulap incastrat in nisa, in peretele aceleiasi bai. Asadar, lemnul folosit este tot stejarul, dar de 18 mm grosime, iar culoarea este acelasi maro rosiatic obtinut prin combinatii de baituri pe baza de apa.
Proiectul este destul de simplu, partea cea mai complicata fiind obtinerea panourilor de stejar de 18 mm. Si aici ma refer strict la timpul necesar transformarii scandurilor de stejar de 3 cm in panouri de 18 mm grosime.

Dimensiunile panourilor folosite depind doar de dimensiunile nisei din perete: de adancime, de latime si de inaltime. Cand am calculat dimensiunile panourilor pentru acest dulap incastrat in nisa, ne-am luat o mica marja, astfel incat sa contracaram faptul ca peretii ar putea sa nu fie perpendiculari. Ar fi putut exista diferente dintr-un capat in altul in adancime (in cazul acesta marginile exterioare ale dulapului ar fi iesit in afara peretelui placat cu faianta). Ar fi putut aparea diferente de inaltime si latime dintr-o parte in alta (in acest caz dulapul nu ar fi intrat sub nici o forma in nisa peretelui). De asemenea aceasta marja dintre dimensiunile dulapului si dimensiunile nisei ne-a permis aranjarea dulapiorului in pozitia corecta si fixarea acestuia cu spuma poliuretanica.
De obicei taiem panourile abia dupa ce le indreptam si le slefuim pe toate fetele cu smirghel de granulatie mica. Dupa taiere intotdeauna facem o asamblare inainte de orice alte finisaje. Am fixat in suruburi mai intai peretii laterali ai dulapului, apoi am stabilit distanta la care urma sa montam polita intermediara si la final am prins in suruburi spatele dulapului.


Intre timp am facut si scandurile pentru plintele decorative. Acestea urmau sa ascunda spatiul dintre dulapior si peretele placat cu faianta. Initial am folosit scanduri de 18 mm grosime, dar la montaj am realizat ca erau mult prea groase si nu se potriveau sub nici o forma cu aspectul general al dulapului. Au facut cale-ntoarsa in atelier si le-am mai subtiat putin, daca pot spune putin, pana cand au ajuns la 8 mm grosime. Le-am modificat si marginile in sensul ca am rotunjit foarte mult muchia exterioara astfel incat sa fie cat mai subtiri pe partea cu faianta. Cele pe care le vedeti in poze sunt plintele initiale, nemodificate.

Cand toate elementele dulapului de baie au fost gata, le-am colorat cu acel bait rosiatic de care va spuneam mai sus, le-am aplicat grundul si apoi lacul poliuretanic.


L-am asamblat inca o data, de data asta definitiv si apoi l-am montat in nisa lui. Cam asta este ce ne-a iesit noua.

Un singur lucru ar mai fi de precizat: culoarea acestui dulap incastrat in misa este mult mai placuta decat pare in poze.


