Dulap de baie din stejar masiv

Partea din fata a dulapului

Din cele doua bai ale casei doar una este folosita, casa fiind nefinisata cu exceptia parterului. Fiind baia de jos, unde nu sunt dormitoare, nu este prea mare. Este gandita mai mult pe post de baie de serviciu.

Pentru ca este mica, aveam nevoie de un dulapior care sa nu ocupe foarte mult loc, dar in care sa poata fi “indesate” cat mai multe lucruri si sa fie rezistent la umezeala tipica unei bai. Astfel a luat nastere dulapiorul suspendat din stejar (stejarul este stabil dimensional in conditii de variatii mari de umiditate) cu 2 rafturi cu usi si un raft deschis.

Polita deschisa la dulapior
Detaliu cu polita deschisa a dulapiorului din lemn masiv
Partea din fata a dulapului
Imaginea de ansamblu a dulapiorului de baie, din stejar masiv

Manerele din comert (de aluminiu, plastic, cromate, etc.) nu prea se potriveau cu stejarul masiv, asa ca am mers pe o improvizatie destul de interesanta, zic eu.

Manere pentru usa din lemn masiv de stejar
Manerele usilor din stejar

Pe langa cele 3 polite, mai are si o bara care este foarte utila pentru un prosop si de care se mai pot agata, cu ajutorul carligelor, diverse alte lucruri.

Bara din lemn pentru prosoape
Bara de stejar, pentru prosoape

Ca sa nu apara problemele tipice unei zone umede (igrasie, mucegai), spatele este tot din placa de stejar masiv, nu din pfl (acesta atrage mucegaiul ca un magnet).

Dulapior de baie cu spate din stejar masiv
Spatele dulapului de baie este facut din panou de stejar

Pentru ca panourile din stejar le-am facut de 20 mm grosime, am putut sa montez usile cu balamale clasice de mobila din pal, reglabile pe toate directiile, asa ca a fost usor sa aliniez totul foarte bine.

Usile cu balamale de pal aliniate bine
Dulapul din stejar a fost lacuit cu lac incolor pe baza de apa

Desi are mult spatiu de folosit, tot mai pun diverse lucruri pe el, astfel ca partea de sus o consider o a patra polita.

Intre timp am mai facut, la cerere, o varianta un pic diferita. Fara bara de prosoape, un pic mai adanc si baituit cu o nuanta asemanatoare teak-ului:

Dulapior de baie cu agatatoare maro
Un alt model de dulap dn stejar, fara bara pentru prosoape
Dulapiorul de baie din stejar, fara bara de umerase
Panouri de stejar au fost colorate cu bait teak pe baza de apa
Dulapior de baie din stejar cu manere deosebite
Toate panourile folosite au fost facute din stejar masiv

4 Comments on “Dulap de baie din stejar masiv”

Lasa un raspuns