Decoratiuni interioare din lemn

cuburi din lemn pentru obiecte decorative, colorate cu baituri pe baza de apa in culori vii

Am realizat o selectie de obiecte decorative si decoratiuni interioare din lemn pentru ca acestea au darul de a infrumuseta camera sau mobilierul pe care sunt organizate. Lucrarile sunt realizate in atelierul nostru. Toate decoratiunile selectate sunt lucrate atent, cu foarte mare grija astfel incat obiectul final sa aduca incantare si placere privitorului si sa schimbe aspectul locuintei in care este folosit.

Decoratiuni interioare pentru pereti

Peretii goi sunt tristi si lipsiti de viata. Dar daca incepi sa adaugi putin cate putin, cate un obiect decorativ, cate o polita sau orice altceva iti mai trece prin cap, incep sa capete personalitate. Inspirati-va din ideile selectate de noi:

Litere volumetrice pentru licheni stabilizati

Literele volumetrice pentru licheni sunt potrivite ca decoratiune de perete pentru holuri inguste si lungi. Noi am ales varianta sa montam literele pe perete pe orizontala, dar pot fi agatate si unele sub altele in cazul in care peretele este mai ingust sau daca preferi aceasta aranjare. Modelul creat in atelierul nostru este realizat din placi de MDF de 18 mm grosime, iar peretii literelor din fasii de 10 mm grosime, cu spatiul interior de 4 cm. Literele au fost slefuite cu mare atentie, pana cand au fost eliminate toate urmele de circular, muchiile ascutite au fost rotunjite, iar micile spatii ramase intre placi au fost umplute cu chit si slefuite, astfel incat dupa aplicarea grundului si straturilor de vopsea, literele sa aiba un aspect continuu, uniform, fara urme de imbinari. Este o decoratiune minunata care aduce natura in casa prin intermediul lichenilor stabilizati!

litere din MDF pentru licheni, finisate cu grund si vopsea pe baza de apa
Litere decorative cu licheni stabilizati – Fideco

Placare pereti cu diferite forme de cuburi din lemn

Daca iti plac placarile decorative cu scanduri din lemn sau cuburi, mai jos aveti o astfel de idee. Placarea aceasta a fost realizata din cuburi de brad cu 3 adancimi diferite, taiate din pop de 10 cm/10 cm. Pentru a reduce retinerea prafului pe suprafata cuburilor, fiecare cub a fost slefuit fin mai ales pe contrafibra si finisat cu grund si lac incolor pe baza de apa, cu slefuiri intermediare. Conturul a fost facut din placaj subtire, pe care au fost lipite cuburile. Este o idee interesanta si atractiva pentru decorarea unui perete!

cuburi din lemn de brad pentru placarea decorativa a peretilor
Placarea decorativa cu multe cuburi din lemn de brad de diferite dimensiuni – Fideco

Rafturi decorative pentru carti

Un model deosebit de element ce poate schimba foarte mult aspectul unui perete este acest raft decorativ pentru carti. Rafturile sunt realizate integral din stejar masiv, atat forma, cat si rama decorativa extrem de subtire. Fiind realizate din stejar, sunt foarte stabile, si pot sustine cu usurinta pana la 16 – 18 carti. Pot fi organizate cartile preferate sau cartile ce urmeaza a fi citite. Forma rafturilor, check-box si combinatia de stejar natur cu stejar vopsit negru, le transforma in obiecte decorative de perete deosebite!

polita decorativa din stejar, pentru cartile preferate
Polita decorativa pentru carti – Fideco

Cuburi din lemn de brad pentru mici obiecte decorative

Pentru mici obiecte decorative, aceste cuburi din lemn de brad sunt o alegere potrivita. Cuburile au latura de 10 cm si se pot prinde in perete cu suruburi ascunse. Ele in sinea lor pot decora cu usurinta un perete intreg, dar daca le combini cu mici decoratiuni, plante suculente sau alte obiecte, poti obtine un aranjament de exceptie. Finisajul este realizat cu baituri pe baza de apa pentru a evidentia fibra lemnului, grund si lac incolor pe baza de apa. Suprafetele sunt foarte bine slefuite atat pentru un aspect placut, cat si pentru a reduce retinerea de praf si pentru a putea fi sterse si curatate usor.

cuburi din lemn pentru obiecte decorative, colorate cu baituri pe baza de apa in culori vii
Cuburi decorative din lemn colorat cu baituri pe baza de apa – Fideco

Tavi de prezentare sau pentru aranjamente de masa

Tavile de prezentare sunt potrivite pentru realizarea unor aranjamente culinare de exceptie sau ale unor aranjamente cu alte obiecte decorative pentru mese de dining, de bucatarie sau mese de cafea.

Set 3 tavite mici patrate din lemn de frasin

Tavitele decorative mici din lemn de frasin sunt in sinea lor realizate ca obiecte decorative. Au fost realizate combinand lemnul natur de frasin cu lemnul de frasin termotratat. Cand le-am facut prima data nu stiam exact cum le putem folosi cat mai bine. Asa ca am cerut cateva idei si le-am si obtinut:

  • pe masa de dining pentru aperitive sau alune
  • pe masa de cafea pot fi realizate mici aranjamente decorative
  • pe masuta de toaleta pentru bijuterii sau produse cosmetice
  • pentru chei daca le folosesti la intrarea in casa
  • pentru mici plantute decorative sau plante suculente
tavite decorative patrate din lemn masiv, decoratiuni interioare potrivite pentru prezentare branzeturi sau aperitive
Tavite de prezentare decorative din lemn masiv – Fideco

Obiecte decorative pentru fotografii

Fotografiile sunt nelipsite dintr-o casa. Cele mai placute amintiri vor sta intotdeauna la loc de cinste, pentru a le putea admira in permanenta. Am selectat cateva idei de suporturi pentru fotografii, pe care le poti folosi pentru a-ti reaminti la orice pas de aventurile trecute, de evenimentele importante din viata ta, sau pur si simplu de pozele simple pe care doresti sa le vezi in mod constant:

Coastere personalizate cu fotografii transferate pe lemn

Coasterele personalizate cu fotografii transferate sunt foarte faine pentru ca iti poti pastra amintirile la vedere, in timp ce-ti savurezi cafeaua sau ceaiul. In acelasi timp, daca nu le folosesti ca suporturi de pahare, pot fi imprastiate prin casa si folosite pe post de mini tablouri decorative, ce iti vor decora intreaga casa cu amintiri placute. Suporturile selectate sunt realizate din placaj de 8 cm/8 cm. Dupa transferul pozelor, am aplicat grund si lac incolor pe baza de apa.

suporturi de pahare din lemn, personalizate prin tehnica transferului de fotografii pe lemn
Coastere decorative din lemn realizate prin tehnica transferului de fotografii – Fideco

Suport simplu din lemn pentru o fotografie

Daca vrei sa realizezi un simplu suport pentru o fotografie, nimic mai simplu: iei o bucatica de scandura, putin mai mare decat poza, si o decorezi cu o fasie de panza de iuta, sfoara sau alte materiale potrivite. In exemplul de mai jos am creat suportul din stejar l-am slefuit fin, l-am finisat cu grund si lac incolor pe baza de apa. Fotografia se poate fixa pe scandura cu 4 bucatele de scoci dubluadeziv.

decoratiuni interioare din lemn de stejar, suporturi pentru poze decorate cu iuta si sfoara
Suport din lemn pentru fotografii – Fideco

Accesorii pentru birou

Accesoriile pentru birou au un dublu rol: pe de o parte te ajuta sa iti organizezi mai usor lucrurile pe birou, iar pe de alta parte, pot avea si un rol decorativ. In incercarea de a ne ajuta copiii sa isi organizeze mai bine lucrurile am realizat cateva accesorii pentru biroul lor, pe care le propun ca idei de organizare eficienta a spatiului din jurul unui calculator.

Suporturi de creioane, pixuri, stilouri sau markere

Suporturile de creioane au fost realizate din mai multe esente de lemn: stejar, frasin si frasin termotratat. Am incercat sa selectam lemnul in asa fel incat aspectul final, dupa finisarea cu ulei, sa fie cat mai placut. Dimensiunile sunt potrivite pentru organizarea celor mai folosite creioane sau pixuri: 22 cm lungime, 6,6 cm latime, si au 4 canale frezate cu un cap de frezare rotund. Modelul simplist si finisajul fin, il transforma intr-un cadou minunat pentru un prieten, persoana iubita sau pentru un coleg de munca.

o idee de cadou pentur un coleg de munca, persoana iubita sau un prieten apropiat
Idee de cadou – Accesorii pentru birou, din lemn masiv

Stand de birou pentru monitor PC, din lemn de frasin termotratat

Un stand de birou pentru monitorul PC este o alegere potrivita pentru organizarea eficienta a spatiului de lucru. Standul are o forma simpla, dar imbinarea scandurilor si culoarea frasinului termotratat, il transforma intr-un obiect util si decorativ in acelasi timp. Partea superioara pe care este asezat monitorul este suficient de mare astfel incat sa mai poti aseza alte accesorii de birou, cana de cafea sau un mic ghiveci cu plante decorative.

un accesoriu de birou potrivit pentru monitor PC, tastatura si alte accesorii, potrivit pentru organizarea eficienta a spatiului de lucru
Stand de birou din lemn, pentru monitor PC

Lasa un raspuns