Cuiere colorate pentru camere de copii

Organizarea camerei unui baiat poate fi realizata si cu ajutorul unui cuier din lemn de fag cu vopsea scursa pentru un aspect viu, accentuat

Acum ceva vreme ne-am jucat cu baiturile pe baza de apa. Si total intamplator ne-a venit ideea de a nu mai culora lemnul, ci de a-l introduce in culoare si a lasa baitul sa se scurga haotic pe lemn. Cam asa a aparut acest model de cuier. Evident ca nu poate fi folosita metoda pentru orice obiect realizat din lemn, dar merita sa faci cateodata ceva altfel.

Cuier verde din lemn masiv de fag pentru amenajare camere de copii
Agatatorile sunt create dintr-o bagheta de 2,5 cm pe 2,5 cm
Un cuier din lemn de fag colorat cu bait rosu pe baza de apa, creat special pentru camera de fetite
Bagheta de lemn de fag a fost taiata in bucati de 7 cm

Desi nu am facut poze tuturor etapelor prin care am trecut in realizarea cuierului, totusi nu este foarte complicat de realizat.

Pentru acest proiect am folosit o scandura de fag (de fapt 2 scanduri pentru ca am facut 2 cuiere: unul rosu si unul verde) de 2,8 cm grosime, 6,5 cm latime si 60 cm lungime, si o bagheta din lemn de fag cu sectiunea patrat cu latura de 2,5 cm. Lungimea scandurii este suficienta pentru 6 agatatori. Din bagheta am taiat 12 bucatele de 7 cm.

Un model de cuier din lemn de fag care nu necesita o cantitate mare de lemn si nici foarte multa munca pentru ca este usor de realizat
Aspectul baitului verde pe baza de apa scurs, atat pe scandura de pe perete cat si pe agatatori
Lemnul de fag din care se poate costrui acest cuier pentru camera de fetite se poate gasi in orice magazin de specialitate
Aspectul baitului rosu scurs, atat pe scandura de pe perete cat si pe agatatori

Sa le luam pe rand.

Scandurile au fost slefuite cu smirghel de granulatie 120, muchiile au fost tesite, dar doar pe partea din fata. Apoi au urmat masuratorile pentru pozitia agatatorilor (pe care le-am prins cu suruburi din spate in fata) si pentru suruburile cu care urmau sa se prinda in perete. Odata facute masuratorile, nu ramanea decat sa dam gaurile pentru suruburi si sa adancim fiecare gaura astfel incat capul surubului sa fie ingropat in lemn.

Suruburile cuierului pentru camere de baieti sunt vizibile, dar ingropate in lemnul de fag
Cuierele sunt prinse in perete cu suruburi
Lemnul de fag este potrivit pentru un cuier special creat pentru camera de copii
Lemnul a fost protejat cu impregnant pe baza de apa si lac acrilic incolor

Bucatelele de 7 cm lungime au fost taiate in unghi de 75 de grade la un capat si apoi au fost si ele slefuite foarte bine mai putin partea taiata in unghi (la slefuire, se poate ca suprafetele sa iasa rotunjite si apoi sigur nu se mai aseaza corect pe scandura).

A urmat partea cea mai placuta in care toate piesele au fost imbaiate in baitul colorat, lasate sa se scurga si apoi sa se usuce.

Ca idee, poate fi obtinuta orice culoare doresti, atata vreme cat combini culorile de baza. Despre asta am discutat intr-un alt articol: Bait pe baza de apa intr-o multitudine de culori

Asa ca poti crea culoarea perfecta care sa se potriveasca cu restul lucrurilor din camera copilului.

Dupa colorare, urmeaza grund pe baza de apa, slefuire intermediara si lacul final.

Acum deja poti asambla piesele. De fapt, ar mai fi un lucru destul de important. Inainte de aprinde agatatorile cu suruburi, e bine sa aiba data o gaura cu un burghiu mai mic decat grosimea surubului, pentru ca exista riscul sa crape lemnul in momentul insurubarii.

Atentie!!! Preferabil sa se monteze la o inaltime acceptabila, pentru ca micutii vostri sa poata folosi cuierul cu usurinta.

Cuierul colorat din lemn de fag este util si poate fi o piesa decorativa in camera unui baietel
Un cuier care poate fi foarte util, dar poate fi si o piesa decorativa intr-o camera de copii
Camera fetitei va fi mai vesela si mai ordonata cu acest cuier din lemn colorat cu bait pe baza de apa
Copiii pot avea acces la el, daca se monteaza pe perete, la un nivel mai jos

Lasa un raspuns