Acum ceva vreme ne-am jucat cu baiturile pe baza de apa. Si total intamplator ne-a venit ideea de a nu mai culora lemnul, ci de a-l introduce in culoare si a lasa baitul sa se scurga haotic pe lemn. Cam asa a aparut acest model de cuier. Evident ca nu poate fi folosita metoda pentru orice obiect realizat din lemn, dar merita sa faci cateodata ceva altfel.


Desi nu am facut poze tuturor etapelor prin care am trecut in realizarea cuierului, totusi nu este foarte complicat de realizat.
Pentru acest proiect am folosit o scandura de fag (de fapt 2 scanduri pentru ca am facut 2 cuiere: unul rosu si unul verde) de 2,8 cm grosime, 6,5 cm latime si 60 cm lungime, si o bagheta din lemn de fag cu sectiunea patrat cu latura de 2,5 cm. Lungimea scandurii este suficienta pentru 6 agatatori. Din bagheta am taiat 12 bucatele de 7 cm.


Sa le luam pe rand.
Scandurile au fost slefuite cu smirghel de granulatie 120, muchiile au fost tesite, dar doar pe partea din fata. Apoi au urmat masuratorile pentru pozitia agatatorilor (pe care le-am prins cu suruburi din spate in fata) si pentru suruburile cu care urmau sa se prinda in perete. Odata facute masuratorile, nu ramanea decat sa dam gaurile pentru suruburi si sa adancim fiecare gaura astfel incat capul surubului sa fie ingropat in lemn.


Bucatelele de 7 cm lungime au fost taiate in unghi de 75 de grade la un capat si apoi au fost si ele slefuite foarte bine mai putin partea taiata in unghi (la slefuire, se poate ca suprafetele sa iasa rotunjite si apoi sigur nu se mai aseaza corect pe scandura).
A urmat partea cea mai placuta in care toate piesele au fost imbaiate in baitul colorat, lasate sa se scurga si apoi sa se usuce.
Ca idee, poate fi obtinuta orice culoare doresti, atata vreme cat combini culorile de baza. Despre asta am discutat intr-un alt articol: Bait pe baza de apa intr-o multitudine de culori
Asa ca poti crea culoarea perfecta care sa se potriveasca cu restul lucrurilor din camera copilului.
Dupa colorare, urmeaza grund pe baza de apa, slefuire intermediara si lacul final.
Acum deja poti asambla piesele. De fapt, ar mai fi un lucru destul de important. Inainte de aprinde agatatorile cu suruburi, e bine sa aiba data o gaura cu un burghiu mai mic decat grosimea surubului, pentru ca exista riscul sa crape lemnul in momentul insurubarii.
Atentie!!! Preferabil sa se monteze la o inaltime acceptabila, pentru ca micutii vostri sa poata folosi cuierul cu usurinta.

