Cuier simplu din lemn masiv de frasin

cuierul din lemn de frasin de o parte si de alta a oglinzii, deasupra masutei de toaleta

Un ansamblu creat special pentru holul ingust de la intrarea unui apartament are nevoie si de cuier. Pentru a se potrivi cu masuta de toaleta si oglinda, am folosit cel mai simplu model de cuier din lemn.

Lemnul folosit de noi este frasinul, ales datorita modelului scandurii si datorita numarului redus de noduri, un lemn de esenta tare, foarte asemanatoare cu stejarul.

Am impartit spatiul pe care trebuia montat cuierul in doua parti, de dimensiuni diferite pentru a nu iesi simetric. Am folosit o scandura de 2 cm grosime si 10 cm latime pe care am taiat-o in doua bucati: una de 30 cm lungime si una de 60 cm lungime.

dupa ce am taiat scandurile de frasin la dimensiunea necesara pentru cuier, le-am slefuit cu slefuitorul orbital cu smirghele de granulatie progresiva, pentru a obtine o suprafata fina
Scandurile din frasin taiate si gaurite, urmand a fi slefuite

Le-am slefuit pe cea mai frumoasa parte, pe capete si le-am tesit muchiile. Pe spate nu le-am slefuit, au ramas doar trase la rindea, pentru a fi siguri ca se vor aseza bine pe perete (la slefuire exista riscul ca scandura sa iasa putin rotunjita). Cu toate acestea, nu s-a asezat perfect, pentru ca peretele nu era drept, ramanand mici goluri in spatele cuierului. Totusi, acest lucru nu deranjeaza neaparat, fiind vorba de o problema tipica pentru un apartament de bloc, fie el nou sau vechi. Inainte de slefuire am dat gaurile cu care se vor prinde pe perete. Am adancit fiecare gaura, pentru ca suruburile sa ramana la fata lemnului.

Scandurile pentru cuier au fost colorate cu bait wenge pe baza de apa, la fel ca blatul masutei de toaleta si manerele sertarelor. Apoi le-am protejat cu grund si lac incolor pe baza de apa (lacul a fost amestecat cu intaritor pentru a spori rezistenta la zgariere). Nici de aceasta data nu am sarit peste etapa esentiala, cea a slefuirilor intermediare.

Am masurat apoi locurile in care se vor prinde agatatorile pentru cuier si le-am prins si pe acestea cu suruburi.

inainte de a monta agatatoarele, am stabilit locul unde acestea vor fi prinse in suruburi
Stabilirea locurilor unde vor fi montate agatatoarele cuierelor

Am montat cuierul pe perete, de o parte si de alta a oglinzii!

am montat cele doua bucati de cuier de o parte si de alta a oglinzii, deasupra masutei de toaleta
Cuierul din lemn masiv, montat de o parte si de alta a oglinzii

Imaginea completa a setului cu masuta de toaleta:

micul mobilier din lemn masiv de frasin perfect pentru holurile inguste de apartament
Mic mobilier pentru un hol ingust

Lasa un raspuns