Ciresul Mare

0
Ciresul in anul al doilea dupa plantare
Ciresul in al doilea an de crestere

Ciresul Mare a fost plantat in toamna lui 2013. I se spune “mare” pentru ca e cel mai dezvoltat dintre toti pomii plantati in fata casei, iar anul acesta a mai aparut un cires (evident, “mic”).

In primavara lui 2014 a inceput foarte timid sa inmugureasca iar prin mai-iunie i-au aparut, in sfarsit, primele frunze. Dupa cateva frunze s-a oprit, astfel incat am inceput sa cred ca pana acolo i-a fost. Dar, dupa o pauza de o luna si jumatate, a pornit iarasi sa creasca, destul de mult chiar.

Ca toti copaceii care existau in 2014, a primit un tratament cu o mana zdravana de “Delcamag”, un amestec de minerale 100% natural (asa scrie pe sac, mai multe nu cunosc despre produs). Alte tratamente nu a primit. Cate un pic de apa din cand in cand, nici aia foarte des.

Per total s-a descurcat onorabil in primul an, cu siguranta cel mai bine dintre toti pomisorii.

In primavara lui 2015 l-am taiat, lasandu-i 3 ramurele principale. A infrunzit cu mult mai devreme fata de primul an, s-a vazut ca era deja bine inradacinat si aclimatizat. Desi nu a avut flori deloc, a crescut in continuu pana acum, fara pauza de anul trecut. Preventiv, l-am stropit cu o solutie de lapte si apa, contra fungilor (reteta citita pe net, nu stiu inca daca functioneaza)

Ciresul in anul al doilea dupa plantare
Ciresul in al doilea an de crestere
Ciresul in anul al doilea dupa plantare
Ciresul in al doilea an de crestere

Cel mai frumos la acest cires sunt frunzele, care sunt foarte mari si foarte dese. Nu mai stiu exact ce soi este, iar eticheta de la baza a disparut. Nici ce fel de cirese face, dar pentru umbra pare foarte promitator.

 

Update in toamna celui de-al doilea an:

A crescut destul de frumos ciresul. S-a inaltat foarte mult si s-a si ingrosat semnificativ. Ramurile au devenit viguroase, au lemnificat pe aproape toata lungimea. Inaltimea actuala este de aproximativ 3 m.

Ciresul a crescut destul de mult
Ciresul in toamna celui de-al doilea an

Lasa un raspuns