Cine suntem noi

Suntem o “echipa” pasionata de lemn, dar nu numai: de mestereala in general.

De unde provine aceasta pasiune? Totul a inceput acum sapte ani, cand am renuntat complet la ideea de a trai o viata intreaga intr-un apartament si am ales varianta unei case. Am cumparat un teren in mijlocul unui camp pustiu (camp care in ultima vreme a inceput sa se mai populeze). Ca multi altii, am ales sa incepem constructia cu o echipa de muncitori, incercand sa-i urmarim cat mai mult posibil. Necunoscatori, dar constienti de riscurile de a lucra cu echipe “independente” (ar fi prea lunga lista de probleme auzite la altii ca sa o putem expune aici), cautand diverse informatii pe internet, i-am putut, intr-o oarecare masura, controla. Dar lucrurile nu mergeau chiar cum trebuia. Desi era evident ca lucrarea nu este executata corect, muncitorii nu erau de acord sa-si remedieze greselile facute. Fundatia, caci despre asta este vorba, a fost gata in iarna.

De atunci au incetat lucrarile cu echipa de muncitori si am pornit intr-o lunga, anevoioasa, dar placuta aventura: noi doi (un programator si un economist) cu cate un ajutor din partea celor care au avut curajul sa ne insoteasca si sa ne sustina pe parcursul diferitelor etape ale acestei aventuri. A fost greu, dar placut. Si inca este, pentru ca, ce-i drept, inca nu e gata si va mai fi foarte mult de lucru pana cand vom putea spune ca e gata.

In felul asta am descoperit pasiunea pentru mestereala, pentru lucrul in aer liber, pentru construit tot felul de lucruri in felul si pe gustul nostru.

Cand constructia a evoluat, a trebuit sa luam o decizie privind geamurile casei. Astfel, a aparut cea de-a doua parte frumoasa a aventurii: lemnul. In locul geamurilor termopan din pvc, le-am ales pe cele din lemn stratificat. Nu va imaginati ca am dat comanda si cineva a venit sa le instaleze. Am cautat, pe rand, furnizorii pentru tamplaria de lemn, apoi pentru sticla termopan, pentru feronerie si garnituri. Restul, adica finisare, asamblare si montaj, l-am facut noi. Tocurile si ramele geamurilor au fost frezate astfel incat sa se potriveasca feroneria, au fost tratate antimucegai si anticari, au fost lacuite si apoi le-am montat.

Cand am realizat ca se poate, am continuat, astfel ca am ajuns sa ne facem singuri atat mobilierul din casa, cat si diverse lucrari pentru cunoscuti.

Ne dorim sa va facem cunoscute problemele pe care le-am intampinat, solutiile pe care noi le-am gasit, greseli pe care ar fi bine sa nu le mai repetam si cateva dintre ideile noastre de lucrari din lemn (si nu numai), atat pentru interior cat si pentru exterior.

Aventura noastra a continuat tot in domeniul proiectelor DIY:

  • In August 2019 am lansat prima aplicatie pentru Android: Cabinet Calculator Este cea mai simpla aplicatie, dar care calculeaza dimensiunile placilor (din lemn, MDF sau pal) necesare pentru un dulap mic sau pentru dulapuri tip soldat. Trebuie introduse doar cateva dimensiuni ale dulapului si obtii dimensiunile placilor necesare. Aplicatia poate fi descarcata de pe PlayStore.
Cabinet Calculator
Cabinet Calculator
Developer: Must Have SRL
Price: Free
  • In Decembrie 2019 am lansat cea de-a doua aplicatie pentru Android: PlanCraft – DIY and Contractor Project Manager In prima varianta calcula pretul final al unui proiect DIY sau al unui produs handmade tinand cont de orele de munca, costul materialelor si o marja de profit. In momentul de fata, aplicatia permite adaugare de fisiere, notite, liste de clienti, liste de unelte, liste de categorii care pot fi asociate proiectelor, prioritizarea proiectelor, generare de lista de cumparaturi si duplicarea unor proiecte vechi. Aplicatia poate fi descarcata de pe PlayStore.
PlanCraft - DIY and Contractor
PlanCraft - DIY and Contractor

În Aprilie 2020 am lansat a treia aplicație pentru Android: Simple Income & Expenses Tracker. Acesta este cel mai simplu tracker de venituri și cheltuieli. Această primă versiune include numai venituri, cheltuieli și rapoarte grafice. Puteți urmări veniturile din activitatea de artizanat și vă puteți adăuga toate cheltuielile. Apoi vezi modul în care evoluează. Aplicația poate fi descărcată de pe PlayStore

Va invitam sa ne urmariti in continuarea aventurii noastre, sa ne oferiti sau sa ne cereti sfaturi, sa ne criticati sau sa ne laudati.

Va multumim,

Raluca si Mihai

(cu mare ajutor de la Vlad si Bogdan)

15 Comments on “Cine suntem noi”

  1. Buna ziua. Va rog, ma puteti ajuta cu reconditionarea unor usi de apartament? Va multumesc anticipat

  2. Buna ziua,
    Va rog frumos, am un scaun de grădina din lemn, este cu valoare sentimentala, as dori sa ma ajutați sa-l reconditionez, este cam deșuchiat și trebuie revopsit cu ulei, ceva rezistent la soare și apa.
    Va mulțumesc mult!
    Cu stima,
    Ion Dumitrescu

  3. Buna ziua, doresc sa va contactez in vederea contractarii unei lucrari privind reconditionarea a 5 usi vechi de apartament

    1. Buna ziua! Nu mai facem astfel de lucrari din pacate. Articolul acesta cuprinde informatii in cazul in care doriti sa realizati in regim DIY reconditionarea usilor. Va multumim pentru intelegere!

    1. Buna ziua, nu mai producem la comanda. Blogul nostru a suferit o mica transformare. Cuprinde review-uri, tutoriale, sfaturi utile, diverse trucuri in domeniul tamplariei. De fapt, incurajam ideea de DIY. Va multumim pentru intelegere!

  4. Buna ziua, am.nevoie de ajutor pt realizarea unei scari.Deja scheletul din fier forjst exista, doresc sa l imbrac in lemn de la Dedema nsi sa construiesc evident balustrada din lemn.Multumesc

    1. Buna ziua! Nu ne mai ocupam de montaj balustrada sau productie de mobilier din lemn. Lemnul a ramas o pasiune! Dar, putem ajuta in continuare cu sfaturi, idei sau orice altceva ce tine de lemn. Va multumim!

    1. Buna ziua,
      Realizam reconditionari de usi pentru prieteni sau cunostinte. Ideea pe care doream sa o subliniem este ca acest model de usi de apartament pot fi reconditionate si pot arata mult mai bine decat la inceput, cand au iesit din fabrica. Am auzit persoane care au aruncat usile vechi si ni se pare un lucru gresit, mai ales atunci cand sunt inlocuite cu niste usi ieftine si de proasta calitate. In schimb, daca aveti nevoie de sfaturi sau idei, va putem ajuta cu mare drag.
      Va multumim!

  5. Buna seara mi-am dat seama de la primul articol citit ca in spatele “mesreriasului se ascunde cineva care stie ce spune si mai ales cum spune .FELICITARI. Am ca pasiune renovarile (am cu totul alta profesie ,desi destul de legata de renovarii si estetica).Mi-ar fi de ajutor unele sfaturi .Daca pot sa va pun intrebari de ajutor ?Cu multumirii anticipate Daniela

Lasa un raspuns