Blaturi din lemn masiv de stejar – galerie foto

un mic detaliu cu coltul blatului de stejar pentru masa de living pentru a pune in evidenta contrastul extraordinar dintre stejarul natur si vopseaua alba a scaunelor si cadrului metalic

Blaturi din lemn masiv – printre cele mai frecvente lucrari din atelierul nostru. Drept urmare am decis intr-un final sa le organizez putin. Chiar daca esenta lemnului este aceeasi, fiecare blat si fiecare masa din stejar este unica nu numai datorita dimensiunilor, dar mai ales datorita aspectului final al acestuia.

Selectam cu mare atentie fiecare scandura pe care o folosim in formarea unui blat in functie de directia fibrei si potrivim culorile scandurilor astfel incat, la final, sa obtinem un blat cu un desen continuu.

Articolul va fi actualizat in permanenta, in masura in care timpul ne va permite acest lucru:

Blat din stejar masiv de 3,8 cm grosime

Blat din stejar masiv de 3,8 cm grosime, 140 cm lungime si 80 cm latime. Blatul a fost montat pe un cadru metalic alb. Scaunele albe si cadrul metalic alb se potrivesc perfect cu stejarul. Multumim pentru poze!

Desi nu intra in categoria blaturilor pentru ca scandurile de stejar folosite au avut 2 cm grosime, am selectat si aceasta polita datorita faptului ca a avut totusi 100 cm lungime si 32 cm latime. Pentru aceasta polita am realizat doua console metalice din bara patrata pe care le-am vopsit cu vopsea neagra. In poza consolele sunt prezentate inainte de aplicarea vopselei.

Blat din stejar de 4 cm grosime

Blat din stejar de 4 cm grosime. Are 122 cm lungime si 49 cm latime. Decupajele, pentru tevile de scurgere, in blaturi din lemn masiv se fac inainte de aplicarea grundului si lacului protector. In cazul in care se repara decupajul, se aplica la noua taietura grund si lac.

Blat din stejar de 4 cm grosime, pentru lavoar

Un alt blat din stejar de 4 cm grosime, pentru lavoar. Protectia a fost facuta tot cu grund si lac poliuretanic antizgariere. Dimensiuni: 82 cm lungime si 49 cm latime. Muchiile au fost foarte putin rotunjite.

Blat din stejar masiv pentru lavoar montat pe un dulap de baie din MDF

Blat din stejar masiv pentru lavoar montat pe un dulap de baie din MDF . A fost colorat cu un bait rosiatic pe care l-am obtinut combinand mai multe nuante de maro cu rosu. Corpul din MDF vopsit are usile sertarelor tot din stejar colorat cu acelasi bait rosiatic. Protectie indelungata cu grund si lac poliuretanic rezistent la zgarieturi.

Blat din stejar de 131 cm lungime si 33 cm latime

Blat din stejar de 131 cm lungime si 33 cm latime. Blatul a fost realizat din lamela continua de 3,8 cm grosime pentru a putea fi montat pe post de polita pe o nisa care separa doua camere. Pentru montarea acestuia au fost necesare si doua console, tot din stejar masiv.

Blat din stejar de 3,8 cm grosime, 100 cm lungime si 65 cm latime pentru birou cu cadru metalic

Blat din stejar de 3,8 cm grosime, 100 cm lungime si 65 cm latime pentru birou cu cadru metalic. Cadrul metalic pe care a fost montat a fost realizat din teava patrata de 3 cm / 3 cm.

14 blaturi din lemn masiv de stejar realizate pentru restaurantul unei pensiuni

14 blaturi din lemn masiv de stejar realizate pentru restaurantul unei pensiuni. Blaturile au dimensiunile de 80 cm/80 cm si grosimea de 3 cm. Grundul si lacul poliuretanic rezistent la zgarieturi sunt perfecte pentru o protectie indelungata a blaturilor pentru mesele de restaurant. Au fost montate pe picioare (baze) metalice.

Masa cu blat din stejar de 3 m lungime, 1 m latime si 3,5 cm grosime

Masa cu blat din stejar de 3 m lungime, 1 m latime si 3,5 cm grosime. De fapt, grosimea aparenta a muchiei este de 7 cm. Acest proiect a reprezentat pentru noi un nou inceput: pentru prima data am sudat in atelierul nostru picioare metalice din bara rectangulara.

Blat realizat dintr-un panou de stejar din lamele inguste imbinate in dinti

Blat realizat dintr-un panou de stejar din lamele inguste imbinate in dinti, cumparat din magazine de bricolaj. Noi doar am ingrosat muchiile adaugand cate o scandura pe laturile lungi ale acestora si pe capete (pentru capete am taiat cate o fasie, pe contrafibra, din panou pentru ca desenul lemnului sa se continue armonios), am slefuit suprafetele si colturile si am aplicat grundul si lacul incolor.

Blat rotund pentru masa de bucatarie, din lamela continua de stejar periat

Blat rotund pentru masa de bucatarie, din lamela continua de stejar periat. Noi ne-am ocupat doar de realizarea efectiva a blatului, indreptarea, slefuirea si perierea stejarului. Rezultatul final a fost minunat: o masa rotunda cu cadru metalic vopsit alb.

o imagine de ansamblu al blatului nostru din stejar masiv periat dupa ce a fost montat pe cadrul din fier vopsit cu vopsea alba

Lasa un raspuns